بررسی حقوق خانواده سوئد برای ایرانیها
حقوق خانواده سوئد برای اتباع ایرانی
در کشور سوئد بخشی تحت عنوان Family Advice Service، به متقاضیان مشاوره جهت حل اختلافات خانوادگی ارایه داده میشود.
در موارد اختلافات خانوادگی، بهتر است در ابتدای امر و پیش از هر اقدامی از وکیل یا داور جهت حل اختلافات خود استفاده نمایید. در صورتی که از این طریق مشکل شما حل نشد، در این حالت به دادگاه مراجعه نمایید.
حقوق ارث در سوئد
در صورت فوت فرد در کشور سوئد، دادگاه صالح نمایندهای را جهت فهرست کردن و تعیین داراییهای متوفی تعیین میکند. در صورت نیاز، دادگاه نیز فردی را منصوب میکند تا میزان ارث هر یک از وراث را مشخص نماید.
طلاق در سوئد
برای درخواست طلاق باید به دادگاه صالح که در واقع دادگاه محل اقامت زوج یا زوجه در سوئد است. در صورتی که هیچ یک در سوئد اقامت نداشته باشند، عموما دادگاه استکهلم صالح به رسیدگی به دعاوی طلاق است.
به منظور طلاق ابتدا باید، سند ثبت از اداره مالیات گرفته شود.
تکمیل فرم «joint application for divorce» یا «joint application for dissolution of registered partnership» از مراحل بعدی است.
در صورتی که فرزند یا فرزندان زیر 18 سال دارید، میبایست نوع حضانت که مشترک یا منفردا باشد را باید قید نمایید.
هزینه دادخواست طلاق در دادگاههای سوئد معادل 900 کرون سوئد است.
پروسه طلاق در سوئد در صورتی که طلاق از نوع توافقی باشد کوتاه بوده و از چند هفته فراتر نیست. اما در صورت مخالفت یکی از زوجین و یا وجود فرزند، این بازه زمانی عموما به 6 ماه نیز میرسد. این بازه 6 ماهه در اصلاح حقوقی به «period of reconsidereation» معروف است.
مهریه و تقسیم اموال در سوئد
طبق قوانین حقوق خانواده در سوئد، در صورت طلاق و پایان رابطه زناشویی، مسئله تقسیم اموال به میان میآید. البته لازم به ذکر است که تقسیم اموال میتواند در زمان رابطه زناشویی و پیش از طلاق نیز صورت گیرد که در این حالت باید به اداره مالیالت سوئد مراجعه کرد.
در صورت اعتراض به نحوه تقسیم اموال خود، میتوانید با مراجعه به دادگاه محلی درخواست انتصاب کارشناس تقسیم اموال دهید و اگر همچنان با نظر کارشناس هم موافق نباشید میتوانید به دادگاه جهت شکایت مراجعه نمایید.